Blog of column

Ghostblogger of spookcolumnist

Ik ga voor je aan het werk gaan als ghostblogger of columnist. Op basis van jouw wens trek ik mijn scherpe, humoristische of prikkelende pen uit de la. Schrijf je zelf al een blog of column? Deze kan ik voor je redigeren, zodat je het meeste haalt uit jouw stukken en deze er professioneel uit zien.

Mijn eigen blog staat op Karins Wonderland.

Maarre…wat is nou precies het verschil tussen een blog en column?

Zoals ik het zie is er niet veel verschil. Niet meer althans. En dat komt vooral door het medium waar ze nu te vinden zijn.

Een column stond meestal in de krant of een tijdschrift. Een blog op internet. Tegenwoordig is dat niet meer zo strikt. Columns staan online en blogs worden soms ook voor offline media gebruikt.

Terwijl de term ‘blog’ komt van ‘weblog’. Een online logboek. Dus technisch gesproken kan een offline blog niet.

Maar goed, een kniesoor die daar op let.

En wie schrijft dit dan? Even kort door de bocht: een columnist is meestal een gerenommeerd schrijver, een blog kan iedereen beginnen. Maar er zijn steeds meer professionele bloggers actief.

Dus een boeiende ontwikkeling in schrijversland!

Een ander fenomeen is vloggen, video-bloggen. Voor mensen die meer visueel zijn ingesteld een ideaal medium. Net als bloggen kan vloggen overal over gaan. En ben je niet zo goed met een camera of go pro, maar wil je wel beeldend bloggen? Kies dan voor ploggen, photo-loggen.

Wie weet er nog een variatie?

Zelf blog ik ook. Op mijn eigen blogpagina, over vakantieblunders, voor een Jiu Jitsu-vereniging en op 100goededaden.nl.

Wil je wel bloggen, maar weet je niet hoe? Neem dan gerust contact met mij op.