koen den os-003-

Webteksten | Nieuwe websites met webproof teksten

Wat is het verschil tussen een tekst op papier en een tekst op een scherm? En nu niet flauw doen. Beiden hebben letters op een (meestal) witte achtergrond. Klopt. Maar wist je dat het heel veel verschillend leest? En dat heeft gevolgen voor het schrijven. 

Maar wat dan?

Webteksten, oftewel teksten op een website, hebben doorgaans kortere zinnen. Ze zijn vaak in directe vorm geschreven (dat is dit dus niet!) en hebben minder werkwoorden zoals ik in deze zin heb kunnen gebruiken (niet-te-lezen!). Het werkwoord ‘kunnen’ zorgt ook voor wegglijdende ogen van het scherm.  Veel om rekening mee te houden!

Dus…HELP!

Nee, hoor. Dan vraag je toch gewoon Begin met A. Ik zet jouw papieren teksten om in leesbare schermteksten. Heb je nog geen letter in inkt c.q. op je laptop? Dan schrijf ik ze ook voor je. Nemen we meteen de SEO-stier bij de horens.

De wat?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Oftewel: jouw teksten zo Google-vriendelijk mogelijk. Daar zijn allerlei handigheidjes voor. Ik help je graag op weg, maak jouw teksten SEO-proof en geef je tips hoe je in de toekomst SEO blijft. Zo wordt jouw website goed gevonden en blijven lezers lekker lang hangen.

Heb je een voorbeeld?

Ja, natuurlijk! Voor Marjo van de Berg schreef ik de webteksten. Zij maakte de eerste opzet, dus de inhoudelijk input was kant-en-klaar. Ik gooide er mijn schrijverssausje overheen en zorgde dat de letters op het scherm bleven plakken. Klaar die website! Neem eens een kijkje. Dan snap je precies wat ik (en vooral Marjo) bedoel(t).

Voor fotograaf Aron Nijs schreef ik ook de teksten voor bij zijn prachtige foto’s. Na een interview zette ik zijn boodschap om in een kloppend verhaal. De nieuwe website wordt op dit moment gemaakt en is binnenkort online!

En vooruit: nog eentje!

Voor Therapeutengroep Tara doorploegde ik al hun webteksten. Ze hadden al een mooie website en de teksten waren door de verschillende therapeuten geschreven. Ik maakte er een eenheid van. Kort en bondig, webproof en wervend tegelijk. Dat was de opdracht. Het mooie is dat de dames van Tara de teksten zelf op de website gaan zetten. Wat een toewijding! Dus de website is nog deels under construction (op dit moment tenminste, want ze gaan als een trein!).  Bewonder het allemaal hier.