Schrijven voor de Afvalproef

Maastricht wil in 2030 afvalloos zijn. Dat betekent dat alle inwoners 0 kg restafval hebben. Alles wordt gesorteerd en hergebruikt. Om dit te bereiken zijn er momenteel twee wijken die samen met de gemeente kijken welke afvalophaalmethode (ik moest ook twee keer lezen) het beste werkt. Twee keer per week GFT ophalen? Of liever een tuinkorf in de wijk?

GeMa-inloopavondafvalJekerkw-010Een goed idee

Begin met A mag regelmatig voor deze Afvalproef schrijven. Zo kom ik op bewonersavonden, spreek ik klankbordleden en wijkbewoners. Erg interessant om te horen hoe iedereen op zijn of haar manier omgaat met het afvalprobleem. Ik sprak Elly Daenen. De Afvalproef vindt ze een goed idee. “Ondanks ‘Sjiek en Sjoen’ vind ik toch dat er nog vaak rotzooi ligt in de stad. Wie de daders zijn, dat weten we helaas niet.”

En ondertussen ben ik zelf ook nog bewuster van mijn eigen afval. Dus hup: al ons plastic wordt gesorteerd, etensresten verdwijnen nu ook in de GFT-container en ik heb wasbare wattenschijfjes gekocht!