Interview | Omscholen naar de zorg

omscholenBij zijn vorige werk, in de financiële administratie, had Wim het erg naar zijn zin. Toch dacht hij af en toe over ander werk. ‘Maar het was niet echt nodig. Ik had een leuke baan, een goed inkomen en het is toch een risico om zo’n stap te zetten.’ Toen Wim werkloos werd, zag hij dit als een kans. ‘Op mijn leeftijd zijn de kansen op werk toch klein. Ik heb altijd al met mensen willen werken. En ik wilde graag iets voor de maatschappij betekenen. Ondertussen had ik vrijwilligerswerk gevonden in de zorg. Dat werk lag mij echt. Dus wilde ik me laten omscholen.’

Kansberoepenlijst voor omscholing

Wim ging zelf op zoek naar een opleiding. Met de adviseur van UWV besprak hij zijn plan. ‘Ik was erg gemotiveerd. Ik had een eenjarige opleiding gevonden in de gezondheidszorg. Mijn adviseur zei dat werk met deze opleiding op de Kansberoepenlijst staat. Dit zijn beroepen met een grote kans op werk. Dus ik mocht aan de slag. Ik kreeg een jaar de tijd voor de opleiding en hoefde niet te solliciteren.’

Stage in de zorg

Wim is erg tevreden met zijn keuze. ‘Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb. Deze richting past echt bij mij! Het is misschien ambitieus, maar in de zomer wil ik graag mijn stage afronden. Daarna hoop ik natuurlijk werk te vinden. Ik houd de interne vacatures op mijn stageplek in ieder geval in de gaten!’

Dit artikel is terug te lezen op de website van Werkblad Magazine.