Niet afwachten, maar aan de slag!

aan de slagVoor Werkblad Magazine schrijf ik elke maand een portret. Over mensen die opzoek zijn naar een werk of een opleiding volgen. Deze maand interviewde ik iemand die beiden combineert.

 

 

 

 

Christian van Hezel (50):

‘Je moet niet afwachten, maar ook zelf aan de slag gaan.’

Na bijna 30 jaar als meewerkend voorman bij V&D, viel voor Christian van Hezel in februari definitief het doek. ‘Het zat er wel al een tijdje aan te komen, maar het is dan toch emotioneel. En ik had er ook vrede mee. We wisten nu waar we aan toe waren.’

Christian van Hezel vond het in het begin zwaar om thuis te zitten. ‘Er komt veel op je af. Je moet van alles regelen en krijgt van iedereen advies. Ik heb toen elke dag een plannetje voor mezelf gemaakt, want je moet niet blijven hangen in je ontslag.’

Interesses en competenties

Via UWV kwam Christian bij het Leerwerkloket. Hier beantwoordde hij een vragenlijst waar zijn interesses en competenties uit rolden. ‘Het meeste weet je wel, maar het is fijn om bevestiging te krijgen. Ik heb zo mijn cv en LinkedIn-profiel aangepast.’

Leerbaan

Christian wachtte niet af en ging ook zelf aan de slag. ‘Ik deed vrijwilligerswerk bij verstandelijk gehandicapten. Mensen begeleiden vind ik leuk om te doen. Dat kwam ook uit de vragenlijst. Ik heb nu een leerbaan: naast mijn werk met verstandelijk gehandicapten, volg ik een driejarige opleiding voor medewerker maatschappelijke zorg. Het is heel wat anders dan wat ik eerst deed, maar het past wel heel goed bij mij.’